Today is . WELCOME: wang--/44447  Home | Reg LoginAll user | setHomePage | Bookmark  
Home | Math Test Online | Addition | Subtraction | Multiplication | Division | Time | Worksheet(JPG/PDF) | CAI | Flash Games | 
 Recommendation article
 Article search
 
 Home--maths--Third Grade--Addition of Hours and Minutes

Addition of Hours and Minutes

Addition of Hours and Minutes

How to add hours and minutes

  • Add the hours together.
  • Add the minutes together.
  • If the number of minutes is 60 or more do the following:
    • Subtract 60 from the number of minutes.
    • Increase the number of hours by one.
    • Repeat this process if the number of minutes is still 60 or more.

Example: Add 4 hours 21 minutes plus 2 hours 47 minutes.

  • Add the hours together. (4 hours + 2 hours = 6 hours)
  • Add the minutes together. (21 minutes + 47 minutes = 68 minutes)
  • If the number of minutes is 60 or more do the following:
    • Subtract 60 from the number of minutes. (68 minutes - 60 minutes = 8 minutes)
    • Increase the number of hours by one. (6 hours + 1 hour = 7 hours)
    • Repeat this process if the number of minutes is still 60 or more.
  • Answer: 7 hours 8 minutes

Find the Total Number of Hours and Minutes

 +   = 

 hours and   minutes 






2006-11-18 22:12:00
Viewed 3886 times Close
Math Test Online Greatmathsites

Translate

Arabic  Chinese  French  German  Italian  Japanese  Korean  Portuguese  Spanish

Feedback
Thank you to online math channels' Mathematics Department for hosting these lessons.
Copyright © 2006 - 2008 GZtrain Inc. All Rights Reserved